Fiets eens anders; San Francisco

Den Haag is natuurlijk de mooiste stad van de wereld! Ook vinden wij dat Den Haag de beste stad is om doorheen te fietsen. Toch zijn er over de hele wereld nog heel veel andere plekken waar gefietst kan worden met de leukste tours óf zelfstandig! In deze serie testen wij de leukste steden voor jullie uit. Met vandaag; San Francisco

Het is vroeg. Heel vroeg. Vandaag gaan wij San Francisco ontdekken op de fiets! Door even op internet te hebben gekeken bleek dat een van de bekendste fietsroutes ter wereld in San Francisco startte. Namelijk, de tocht van San Francisco naar Sausalito toe en terug met de ferry! Deze tocht leidt je over de bekende Golden Gate Bridge richting het kleine plaatsje Sausalito, zo’n 13 kilometer verderop. Als fietsliefhebbers konden wij deze ervaring natuurlijk niet laten schieten!

Na wat research kwamen we terecht bij een heel bijzonder bedrijf midden in San Francisco. Namelijk de Basically Free Bike Rentals. Nu hoor je de naam en denk je misschien: “Huh?! Gratis fietsverhuur!”. Verassend genoeg, ja! Of tenminste, het ligt ietsje anders. Basically Free Bike Rentals is een bedrijf dat gekoppeld is aan een hele grote sportwinkel, de Sports Basement. Deze sportwinkel ligt op de route van San Francisco naar Sausalito toe. Bij deze sportwinkel mag je het bedrag dat je hebt betaald voor de fietshuur weer uitgeven aan te gekke spullen bij deze winkel! Wat een gaaf idee!

We moeten even opbiechten dat wij er wel voor hebben gekozen elektrische fietsen te nemen, omdat de tocht van San Francisco naar Sausalito erg veel steile stukken bevat. Het blijft immers wel vakantie hè! Fin, met onze elektrische fietsen en tegoedbonnen voor de sportwinkel op zak vertrokken wij richting Sausalito. Het was erg koud en er stond een stevige wind, maar als doorgewinterde fietsers moest dit ons lukken. En dan hoor ik je al denken: “Makkelijk praten met die elektrische fiets van je!”. Nou de grap van dit alles was juist dat wij tot nu toe de fiets nog geen één keer hebben aangezet. Spoiler alert; dit hebben wij de hele tocht lang niet gedaan!

Na een bezoek aan de sportwinkel onderweg en wat mooie fotomomentjes kwam het moment dan eindelijk daar; de Golden Gate Bridge. Dit was het moment waarop we allemaal aan het wachten waren! En inderdaad, het was net zo gaaf als dat wij ons al hadden bedacht. Om over deze immense brug te fietsen vlak langs de voorbijrijdende auto’s is een ervaring die je meegemaakt moet hebben als je in San Francisco bent!

Eenmaal aangekomen in Sausalito gingen we dit leuke havenplaatsje bekijken. De vele toeristen die hier ook op de fiets zijn gekomen vormen het straatbeeld. Grote rijen voor de ferry’s terug naar San Francisco schrikken sommige sportieve fietsers af die er daardoor voor kiezen terug te fietsen naar San Francisco! Dit is alleen niet zo’n aanrader, omdat het stuk terug naar San Francisco écht heel stijl is! Zorg dus gewoon dat je op tijd in de rij staat voor de ferry terug, net als alle andere toeristen en dan heb je er ook nog een hele mooie boottocht bij!

Klik hier voor de fietsverhuur!