Over onze gids; Julie Heuff

6 maanden geleden begon ik in mijn eentje met de fietstours. In de afgelopen maanden zijn wij zo gegroeid dat we inmiddels met 7 stadsgidsen zijn! Om de week stellen wij er graag eentje aan u voor, met vandaag;

Julie Heuff

Hoi, stel jezelf voor!
‘Hoi! Ik ben Julie en ik ben 16 jaar oud en ben geboren en getogen in Den Haag. Ik zit er op school en woon er al mijn hele leven! Ik ben een enorme theater en musical freak en hou van koken.’

Waarom ben je gids geworden bij The Hague Bike Tours?
‘Ik kende Brent al een paar jaar en vond het heel gaaf om te zien hoe gepassioneerd hij was met dit bedrijf. Toen hij vroeg of ik er wilde komen werken was ik meteen heel enthousiast, omdat dit een hele gave kans was om meer te weten te komen over mijn geboortestad en dit ook met mensen te kunnen delen. Ik vond het vroeger op de basisschool altijd al super leuk om spreekbeurten te houden en nu kan ik dat elke weekend doen voor mensen die ook echt geïnteresseerd zijn!’

Wat is jouw leukste herinnering aan een tour?
‘Ik deed een tour met twee gezinnen die elkaar nog niet kenden. Tijdens de tour praten ze niet alleen met mij of met de mensen van hun gezin, maar ook met elkaar. Toen we pauze hielden in The Dutch Souvenir Café regende het buiten en om de tijd te doden tot we weer konden fietsen zijn we ter plekke een appeltaart gaan bakken met de werknemers van The Dutch. Hierdoor ontstond er echt een soort vriendschap tussen de twee gezinnen, wat heel leuk was om te zien. Ik geloof dat ze na de tour zelfs nog zijn gaan lunchen samen.’

Wat was jouw grootste blunder tijdens een tour?
‘Bij mijn eerste tour was ik met een groep en we moesten een kruispunt oversteken. Ik had niet door dat het stoplicht op rood stond en reed met vol enthousiasme de straat over. Het gezin had gelukkig wel door dat het rood was en bleef netjes wachten en stak later over. Sindsdien let ik een stuk beter op de stoplichten!’

Wat is jouw favoriete plek in Den Haag?
‘De Boulevard!’

Als je later niet in Den Haag mag wonen, waar zou je dan gaan wonen?
‘Op mijn tours zeg ik het al vaak, maar Den Haag is echt de stad waar mensen naar terug komen. Ik heb heel veel vrienden en vriendinnen wiens ouders mijn ouders kennen. Niet in Den Haag gaan wonen is dus een best raar idee. Steden waar ik zou willen studeren variëren, maar als ik echt een andere stad zou moeten kiezen om te settelen, zou ik toch voor Utrecht gaan denk ik. Ik kom er niet vaak, maar er ken er mensen die erg positief over de stad zijn en het centrum zelf vind ik heel mooi!’

Bedankt!
‘Geen dank!’